· 

(CAT) El Feng Shui i el llarg camí

Hola Corazones! 

Voleu saber l'origen del Feng Shui?

 

Segur que heu sentit parlar del Fen Shui, heu llegit algun llibre o article, sabeu alguna que altra coseta etc, però sabeu d'on ve i la seva historia?, jo en el seu día la vaig trobar molt interesant i us la vull explicar.

 

El Feng Shui, que significa Vent i Aire va començar a la regió muntanyosa del Sud-oest de la Xina, on las persones buscaven un lloc on poder viure i que tingués una bona energía.

Buscaven la protecció d'una muntanya al radera coneguda com Tortuga Negra, al davant una gran explanada coneguda com Ave Fenix Vermell, a l'esquerra una muntanya que servia de protecció coneguda com  el Drac Verd, i una altra de menor tamany a la dreta que es el Tigre Blanc, al Centre que era la vivenda, hi ha la Serp com animal de terra i sabiesa.

D'aquesta manera, la vivenda i els seus habitants rebien tota la protecció dels  Animals Celestials.

Aquí va nèixer l'Escola de la Forma, en forma Yang, la forma Yin, es el lloc on es situaven els cementiris, per a poder donar recolzament als sus descendents.

 

Aquest coneixement i experiència va evolucionar fins arrivar a entendre la relació de l'home amb el seu entorn, d'aquí ve la Geomancia o Feng Shui, que també té influència del Tibet i l'India.

 

El Camí del Feng Shui (com totes les filosofies), no ha sigut fàcil, en un principi era per a Emperadors, Governants, Militars que buscaven el seu benefici i protecció, i ha sobreviscut al llarg de la seva història.....de més de 4000 anys.

 

El Feng Shui va anar evolucionant i sobre l'any 888 de la nostra era, al Sud-est de la Xina, com era més difícil aplicar l'Escola de la Forma, va sorgir l'Escola de la Bruixola, encara que té moltes aspectes de l'escola de la Forma.

 

A la dècada dels quaranta, durant la revolució de Mao, una de les més violentes, un grup d'habitants es van refugiar a l'illa de Taiwan, d'aquí va sortir l'escola de les Ocho Mansiones.

 

Hong Kong, on es combinen els coneixements d'Orient i Occident, es practica l'essència del Feng Shui astrològic basat en la bruixola, que són  Les Estrelles Voladores i els Cuatro Pilares.

 

Malaisia i Singapur, utilitzen pràcticament totes. A Occident, el professor Thomas Lin Yun, les últimes dècades, ha portat l'estil inspirat en el Budismo Tantrico Tibetano (secta de las boinas negras), on ha tingut molta acceptació perque és de fàcil aplicació i més entenedora.

 

A mi personalment, conèixer les distintes escoles, han fet que pugui aplicar-les als estudis que faig als meus clients, i d'aquesta manera es poden beneficiar de la sabiesa que hi ha en aquestes escoles.

Ha sigut un petit resum amb molt de respecte i Amor, per a aquesta filosofía plena de coneixaments mil.lenaris.

 

Fins a aviat Fengshuistes